Henien Aid projesi yemek ikram etmenin en nazik, en kaliteli, en yaygın, en sürdürülebilir yöntemini araştırmanın bir sonucu olarak ortaya çıktı.
Çevremizdekilere yemek ikramında bulunabiliyoruz ancak çevremizde olmayıp ihtiyaç sahibi olan haberdar olamadığımız niceleri var.
İhtiyaç sahiplerine yemek ikramının en yaygın yöntemi aşevleri. Ancak aşevleri de bazı dezavantajlar bulunduruyor. Örneğin; Kalite ve hijyen standardı her zaman tutturulamayabiliyor. Mekâna ve zamana bağımlı kalınıyor. İhtiyaçtan az veya ihtiyaç fazlası üretim ve israf riski barındırıyor. İhtiyaç sahiplerinin uzun sıralarda beklemesi, rencide olması gibi durumlara sebebiyet verilebiliyor.
Bütün bu olumsuzlukların yaşanmayacağı, kalite ve hijyen standartlarının sağlanabileceği, mekân ve zamana bağımlılığın ortadan kalkacağı, tam ihtiyaca hitap eden, israf yaşanmayan, ihtiyaç sahiplerinin rencide olmadığı, ikramda bulunmak isteyenlerle ihtiyaç sahiplerini en optimum koşullarda buluşturabileceğimiz yeni nesil aşevi projesi olarak Henien Aid’i geliştirdik.
Bu sistemde yemekler otoklav teknolojisi ile pişiriliyor, paketleniyor ve yemeye hazır vaziyette ihtiyaç sahiplerine adrese teslim ulaştırılıyor.
- Üretim merkezi olarak gerçekleştirildiği için kalite ve hijyen standartları üst düzeyde kolaylıkla sağlanabiliyor.
- Otoklav teknolojisi sayesinde paket yemekler 1,5 yıl süre oda sıcaklığında muhafaza edilebiliyor, soğuk zincir gerekliliği ortadan kalkıyor, gıda güvenliği sağlanıyor.
- Yemeklerin paket ürün haline gelmesi sayesinde israf ortadan kalkıyor, ihtiyaç sahibi ne kadar ihtiyacı varsa o kadarlık kısmı tüketebiliyor.
- Adrese teslim paket ürün sistemi sayesinde ihtiyaç sahipleri zamana mekâna bağımlı olmaktan kurtuluyor, hiç rencide olmadan istediği zaman özgürce tüketebiliyor.
- Pişirme ve paketleme teknolojisi sayesinde yemeklerde hiçbir gıda katkı maddesi bulunmuyor, aç-ısıt-ye kolaylığında tüketilebiliyor.
- İhtiyaç sahiplerinin tespiti ve teyidi için kurulan sistem sayesinde ikramlar en doğru adreslere -gerçek hak sahiplerine- ulaştırılıyor.